Giesen & Forsthoff
Giesen & Forsthoff är ett klassiskt Solingen-företag som sedan 1920 tillverkar rakknivar, säkerhetshyvlar och groomingverktyg med genuint tyskt hantverk. Deras produkter kombinerar traditionella metoder med modern precision, vilket gör dem uppskattade av både barberare och entusiaster inom våtrakning. På ExclusiveShavings.se har vi valt ut deras bästa rakprodukter för dig som söker kvalitet som håller i många år.
-
Strigelpasta Grön (hög slipeffekt)
129 kr
Läs mer härDin strigel ska smörjas in med fett för att upprätthålla kvalitén på strigeln. Fettet är till för att strigeln ska hållas mjuk och smidig och göra att kniven glider trögare. Kniven dras med ryggen före och ska ligga platt mot lädret, kniven vänds med ryggen mot strigeln så dras kniven i upp till några minuter. Man ska ALDRIG dra kniven med eggen först, det förstör den dyrbara rakkniven. Tvätta den inte heller efter strigling utan skölj endast efter rakning. Och var noga med att torka kniven för att undvika fläckar. Tuben innehåller 5 ml strigelpasta. Grön pasta innhåller mycket slipmedel och skall endast användas på en mycket slö kniv. Använd annars Röd slippasta. -
Giesen & Forsthoff Cut Throat Rakkniv Zebrano
1579 kr
Läs mer härKlassisk rakkniv från tyska Giesen & Forsthoff med 5/8 tum blad av kolstål och handtag av zebranoträ och texten "Timor Deluxe" etsad in i bladet. Rakkniven är ”shave ready” när den levereras, du behöver alltså inte strigla bladet innan du använder kniven för första gången. Att kniven är tillverkad i kolstål innebär att det är enklare för dig att få upp en skarp skärpa vid strigling/slipning än om bladet vore tillverkat i rostfritt stål. Du får helt enkelt en vassare egg. Det innebär också att du måste vara noga med att torka av bladet efter användning och förvara kniven torrt, annars kan det uppkomma små fläckar av rost på bladet. Skålslipad/hollow Giesen & Forstoff har tillverkat rakknivar i över 100 år. År 1923 flyttade Paul Giesen och Eugen Forsthoff tillverkningen till Baumstrasse i hjärtat av Soligens ståldistrikt. Här residerar man än idag. Och med 100-års erfarenhet innanför västen i kombination med tysk kvalitet och tyskt stål vågar vi påstå att Giesen & Forsthoff är en av Europas främsta tillverkare av rakknivar. -
Giesen & Forsthoff Cut Throat Rakkniv Acacia 6/8
2165 kr
Läs mer härEn mycket elegant rakkniv från tyska Giesen & Forsthoff med 6/8 tum blad av kolstål och handtag av acaciaträ och med ett vackert gulddekorerat knivblad som ger en extra touch . Rakkniven är ”shave ready” när den levereras, du behöver alltså inte strigla bladet innan du använder kniven för första gången. Att kniven är tillverkad i kolstål innebär att det är enklare för dig att få upp en skarp skärpa vid strigling/slipning än om bladet vore tillverkat i rostfritt stål. Du får helt enkelt en vassare egg. Det innebär också att du måste vara noga med att torka av bladet efter användning och förvara kniven torrt, annars kan det uppkomma små fläckar av rost på bladet. Skålslipad/hollow Giesen & Forstoff har tillverkat rakknivar i över 100 år. År 1923 flyttade Paul Giesen och Eugen Forsthoff tillverkningen till Baumstrasse i hjärtat av Soligens ståldistrikt. Här residerar man än idag. Och med 100-års erfarenhet innanför västen i kombination med tysk kvalitet och tyskt stål vågar vi påstå att Giesen & Forsthoff är en av Europas främsta tillverkare av rakknivar. -
Giesen & Forsthoff Cut Throat Rakkniv Bok
1599 kr
Läs mer härKlassisk rakkniv från tyska Giesen & Forsthoff med 5/8 tum blad av kolstål och handtag av bokträ och texten "Timor Deluxe" etsad in i bladet. Rakkniven är ”shave ready” när den levereras, du behöver alltså inte strigla bladet innan du använder kniven för första gången. Att kniven är tillverkad i kolstål innebär att det är enklare för dig att få upp en skarp skärpa vid strigling/slipning än om bladet vore tillverkat i rostfritt stål. Du får helt enkelt en vassare egg. Det innebär också att du måste vara noga med att torka av bladet efter användning och förvara kniven torrt, annars kan det uppkomma små fläckar av rost på bladet. Skålslipad/hollow Giesen & Forstoff har tillverkat rakknivar i över 100 år. År 1923 flyttade Paul Giesen och Eugen Forsthoff tillverkningen till Baumstrasse i hjärtat av Soligens ståldistrikt. Här residerar man än idag. Och med 100-års erfarenhet innanför västen i kombination med tysk kvalitet och tyskt stål vågar vi påstå att Giesen & Forsthoff är en av Europas främsta tillverkare av rakknivar.
